Lleida, 12 de novembre de 2019.
La Denominació d’Origen Costers del Segre acaba de finalitzar la verema 2019 complint les previsions que parlaven d’una reducció de la producció respecte a la mitjana dels anys anteriors, apropant-se als 18 milions de quilos veremats, el que suposaria una baixada d’entre el 10 i el 20% depenent de la zona de producció.
La falta de pluges en les zones de secà al llarg de l’any, les gelades del mes de maig i l’onada de calor del mes de juny són els principals motius a l’hora d’explicar aquesta baixada de la producció que ha afectat de manera desigual a les diferents zones de producció que conformen la DO Costers del Segre. Davant de la reducció de producció, però, els viticultors i cellerers es mostren molt satisfets per la qualitat del raïm, que qualifiquen d’excel·lent i amb un molt bon equilibri de sucres i acidesa.
Pel que fa a l’estat fitosanitari, es tracta d’una collita de sanitat perfecta, destacant l’absència gairebé total de malalties al raïm. Respecte a les varietats collites, l’Ull de Llebre torna a tenir un pes important a la collita entrada a la DO Costers del Segre, amb un 22% del total, seguida del Cabernet Sauvignon (16%), el Syrah (13%), la Garnatxa negra i el Macabeu, amb un 9 i un 7% respectivament.