LA DO COSTERS DEL SEGRE FINALITZA UNA VEREMA QUE QUALIFICA D’“EXCEL·LENT I EQUILIBRADA”

14 de novembre de 2019
blank

Lleida, 12 de novembre de 2019.

La Denominació d’Origen Costers del Segre acaba de finalitzar la verema 2019 complint les previsions que parlaven d’una reducció de la producció respecte a la mitjana dels anys anteriors, apropant-se als 18 milions de quilos veremats, el que suposaria una baixada d’entre el 10 i el 20% depenent de la zona de producció.

La falta de pluges en les zones de secà al llarg de l’any, les gelades del mes de maig i l’onada de calor del mes de juny són els principals motius a l’hora d’explicar aquesta baixada de la producció que ha afectat de manera desigual a les diferents zones de producció que conformen la DO Costers del Segre. Davant de la reducció de producció, però, els viticultors i cellerers es mostren molt satisfets per la qualitat del raïm, que qualifiquen d’excel·lent i amb un molt bon equilibri de sucres i acidesa.

Pel que fa a l’estat fitosanitari, es tracta d’una collita de sanitat perfecta, destacant l’absència gairebé total de malalties al raïm. Respecte a les varietats collites, l’Ull de Llebre torna a tenir un pes important a la collita entrada a la DO Costers del Segre, amb un 22% del total, seguida del Cabernet Sauvignon (16%), el Syrah (13%), la Garnatxa negra i el Macabeu, amb un 9 i un 7% respectivament.