Aquest matí, a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, ha tingut lloc la
presentació de la 28ª edició del Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí, a
càrrec del president d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau; de Natàlia
Rubio, membre de la junta directiva de la Federació; Gregori Canalies,
representant de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, i Josep Ramon
Cases, en representació de les diferents societats gastronòmiques que
elaboraran el Sopar de lliurament de premis.
Procedents de diferents restaurants i hotels de la província de Lleida, així
com de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, col·laboradora com cada any
amb Hostaleria de Lleida, els 14 participants hauran de demostrar la seva
creativitat i tècnica a la cuina. La cita serà el proper dilluns, 6 de març, a
l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. El concurs començarà a les 09h del
matí. A partir de les 16.30h començarà la presentació dels seus plats davant
del jurat.
Sopar de lliurament de premis a càrrec de 6 societats gastronòmiques
lleidatanes. All Cuiners, La Xicoia, Food&Fun, la Noguera cuina, Àpat i
l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell oferiran el mateix dia 6 de març a
l’Escola un sopar obert a tot el públic, en què es donarà a conèixer el
guanyador i finalista del concurs. El preu del sopar és de 30€ i els tiquets es
poden adquirir fins a divendres dia 3 a la tarda a través del web
www.soparjc17.eventbrite.com o personalment a la seu d’Hostaleria de
Lleida (Av. del Segre, 7, Lleida).
Els joves cuiners participants que treballen actualment a la cuina d’un
restaurant o hotel són: Sergi Aritzeta del Cal Xirricló, Robert Canadell de La
Huerta, Arnau Panadés del Resquitx, Albert Graells de La Boscana, Roger
Solé del Gran Astoria, Roger De la Torre del Can Boix, Josep Salvador del
Ferreruela, Cristian Millan del Era Coquela, Raul Terrado de El Castell de
Ciutat, Albert Modol del QR Cafè, Álvaro Gabriel Ruiz del Romeu, Genís Costa
del Níam i Anouar El Mardi del Logos Berguedà. Així mateix, procedent de
l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, participa Eloi Romero.
El jurat està integrat pels xefs dels tres restaurants lleidatans amb estrella
Michelin: Xixo Castaño del Malena (Gimenells), Zaraida Cotonat del Fogony
(Sort), Robert Vidal de La Boscana (Bellvís) i Albert Capdevila, guanyador
del JOVES CUINERS 2016 i actualment a Cal Xirricló (Balaguer). Com a jurat
tècnic, hi seran Jordi Pallàs del restaurant Aimia (Lleida) i Gonzalo Ferreruela
del restaurant Ferreruela (Lleida).
El guanyador gaudirà d’un sopar per a dues persones a qualsevol restaurant
del país guardonat amb 3 estrelles Michelin, inclosa la nit d’hotel. El segon
premi consisteix en la inscripció en un dels cursos de cuina d’una
reconeguda escola barcelonina. Són uns premis que estan directament
relacionats amb la cuina i no consisteixen en cap dotació econòmica que
podrien destinar-ne a altres fins completament allunyats de la filosofia del
JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ: promoure la creativitat culinària i les
possibilitats dels productes lleidatans, com a base principal i matèria primera
dels plats, en mans dels joves talents. Així ha estat des de 1989, data del
seu inici. Ja sigui com a participants o membres del jurat, pel JOVES
CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ han passat reputats professionals que
actualment estan al capdavant de reconeguts restaurants.